Tange Sø Bryg – Tange Sø Festival

Tange Sø Bryg 2022

Igen i år præsenterer vi Tange Sø Bryg: Scottish Ale og Irish Ale.

Begge øl er velkendt i lokalområdet og på Tange Sø Festival idet de har været til salg i de lokale butikker siden 2009 og har skiftevis været årets Tange Sø Bryg fra fad på Tange Sø Festival.

Øllene er brygget efter samme basisopskrift som altid og det er stadig Peter Baggerman fra Ans Bryghus der står bag opskriften og brygningen. I år brygger Peter årets Tange Sø Bryg på Grauballe Bryghus i tæt samarbejde med brygger Flemming Lindgaard.

“Vi er meget stolte af at vi igen i år kan præsentere Tange Sø Bryg’ene i en økologisk udgave.” siger Peter Baggerman. Han fortsætter “Det passer jo fantastisk godt sammen med de naturskønne områder omkring Tange Sø hvor festivalen afvikles. Vi elsker vores natur. Økologiske landbrugsprodukter, hvilket øl i virkeligheden er, er med til at passe på den.”

Tange Sø Bryg’ene er brygget i starten af året og er, efter lagring et koldt, mørkt og hemmeligt sted, klar til salg på flaske fra omkring den 1. april.

Øllene vil blive udskænket som fadøl i stride strømme på årets festival den 13. august.

Øllene:

Irish Ale er en klassisk øltype fra Irland, hvor livgivende regn, kølige briser og frugtbar jord giver maltbyg gode vækstbeting¬elser. Den behagelige og cremede ale får sin rødlige farve fra små mængder ristet byg. Tange Sø Bryg Irish Ale er en kastanje¬rød irsk ale med et amerikansk twist, som betyder, at både malt og humle er mere fremtrædende, og at der er masser af frugt-, karamel- og citrusnoter. Det er en forfriskende og udfordrende tørstslukker. Behagelig en let drikkeligt! Tange Sø Bryg udgaven af denne Irish Ale ligger på 5,7%.

Skotsk ale af typen Wee Heavy. Skotsk ale blev i gamle dage inddelt efter tøndeskat på øllet. Øllet hed derfor 60/-, 70/-, 80/- eller 90/- (shilling) ale. Wee Heavy typen svarer til 90/- kategorien. Altså den stærkeste af de fire skatte- klasser. Dog er en Wee Heavy ikke stærkere end ca. 6%. Tange Sø Bryg udgaven af denne skotske ale ligger på 5,9%.

Øllet har en tør sødme med noter af malt, karamel, lidt chokol¬ade samt en smule røg og af behagelig afdæmpet humlebitterhed.

Begge ad disse karakterfulde øl egner sig fint til frokost-bordet og kan i særdeleshed også nydes selvstændigt, f.eks. i TAWØL baren ved Tange Sø Festivalen. Gode tørstslukkere med smag og fylde!

Tange Sø Whisky og Øl Laug
Mere information om lauget på:
www.tawoel.dk